Black Belt Salaris

Inhoudsopgave

Wat is het Black Belt salaris en waarvan is dit afhankelijk? In dit artikel bespreken we de meerwaarde van Lean Six Sigma, de carrierekansen en het salaris van een Black Belt.

Lean Six Sigma meerwaarde

Lean en Six Sigma zijn twee methoden die zichzelf binnen het bedrijfsleven inmiddels ruimschoots hebben bewezen. Wereldwijd weten bedrijven met het inzetten van Lean en Six Sigma processen effectiever, sneller en duurzamer te laten verlopen. De twee methoden blijken tevens een uitstekend duo. Professionals (en de bijbehorende bedrijven) die de  opleiding Lean Six Sigma Black Belt afronden, merken direct verschil. Het verbeteren van de bedrijfsprocessen zorgt gegarandeerd voor positieve resultaten. Daar hebben bedrijven, klanten én Lean Six Sigma Professionals baat bij.

Carriekansen met Lean Six Sigma

Er is een verscheidenheid aan Lean Six Sigma loopbaantrajecten beschikbaar, vaak vanwege het feit dat de methodiek effectief kan zijn bij het verbeteren van bedrijfsprocessen op veel verschillende gebieden. Een groeiend aantal bedrijven wil een breed scala aan functies vervullen met kandidaten die bedreven zijn in het toepassen van de principes van Lean Six Sigma.

Doorgaans plaatsen vacaturesites advertenties van bedrijven die carrièremogelijkheden in de methodiek aanbieden. Werkgevers zoals Tesla, Grolsch, KVK, Stedin, Teva Pharmaceuticals, ING en Volkswagen zijn actief op zoek gegaan naar professionals met Lean Six Sigma-certificering om een ​​verscheidenheid aan functies te vervullen, zoals:

• Lean Six Sigma-adviseur
• Lead Manufacturing Engineer
• Process Development Engineer
• Lean Manager logistiek
• Continuous improvement manager
• Production Manager
• Quality Engineer
• Project Ingenieur
• Directeur, Performance Excellence

Lean Six Sigma Professional

Lean Six Sigma Black Belt professionals leiden zodoende tot positieve resultaten. Al helemaal in deze tijd. Bedrijven reorganiseren, HR-afdelingen veranderen hun strategie, het focuspunt gaat van offline naar online verkoop, contracten worden flexibeler en ga zo maar door. Er is daarom vraag naar Lean Six Sigma Black Belt professionals die bij verandermanagement en procestrajecten ondersteuning kunnen bieden. Ja en ‘wat schuift dat dan’?

Black Belt Salaris

Een Lean Six Sigma Black Belt professional kan een marktconform salaris verwachten voor een WO-afgestudeerde mét specialisatie, met minimaal vier tot zeven jaar ervaring in bancaire, logistieke, zorg-, overheids- of industriële omgevingen. De rol van een Lean Six Black Belt professional is voor een bedrijf namelijk een enorme toegevoegde waarde. De professional is human capital die verbeteringen implementeert en dat is tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven (en klanten).

 

Het salaris van een startende Black Belt is natuurlijk afhankelijk van je ervaring, opleiding, leeftijd, kerntaak. Het nationale gemiddelde salaris voor een gecertificeerd Black Belt in 2021 is € 49.272 per jaar in Nederland volgens Indeed.nl, de # 1 vacaturesite in de wereld die beschikbaar is in meer dan 50 landen en 26 talen.

Voor gecertificeerde Green Belts is het landelijke gemiddelde salaris € 35.385 per jaar. Voor gecertificeerde Master Black Belts is het gemiddelde salaris zelfs meer dan € 50.000 per jaar.

Aan de slag als Black Belt?

Black Belt Salaris

Wat is het Black Belt salaris en waarvan is dit afhankelijk? In dit artikel bespreken we de meerwaarde van Lean Six Sigma, de carrierekansen en het salaris van een Black Belt.

Lees Meer »

Black Belt training

Klaar voor de volgende stap in je carrière?
populair