Lean Six Sigma Belts

In dit artikel vertellen we je alles over de Lean Six Sigma Belts. Welke kleuren en rollen horen hierbij? Welke verantwoordelijkheden horen daarbij?

 

Lean Six Sigma Rollen

Op projectniveau zijn er Master Black Belts, Black Belts, Green Belts, Orange Belts en Yellow Belts. 

Deze mensen voeren Lean Six Sigma projecten uit en voeren verbeteringen door in de organisatie.

 

Wij zetten alle Belts, kleuren en rollen op een rijtje voor je.

Lean Six Sigma Belts structuur

Master Black BeltMaster Black Belt

Programmamanager, trainer, coach en adviseur op het gebied van Lean Six Sigma. Traint en coacht Black Belts en Green Belts. Functioneert meer op het Lean Six Sigma-programmaniveau door de belangrijkste statistieken en de strategische richting te ontwikkelen. Treedt op als Lean Six Sigma-technoloog en interne consultant van een organisatie.

►Meer informatie over de Master Black Belt opleiding.

 

Black Belt in LeanBlack Belt

Projectmanagers, adviseurs, programmamanagers, afdelingsmanagers, engineers die projectleider of programmamanager zijn van een verbetertraject. Leidt probleemoplossende projecten. Traint en coacht projectteams.

►Meer informatie over de Black Belt opleiding.

 

Green BeltGreen Belt

Afdelingsmanagers, projectleiders, medewerkers die werken aan procesverbetering, zowel als teamlid als in de rol van projectleider. Helpt bij het verzamelen en analyseren van gegevens voor Black Belt-projecten. Leidt Green Belt-projecten of -teams.

►Meer informatie over de Green Belt training.

 

Orange BeltOrange  Belt

Neemt deel als lid van het projectteam. Beoordeelt procesverbeteringen die het project ondersteunen. Medewerkers die in hun werk te maken krijgen met Lean Six Sigma en hierdoor kennis nodig hebben over de gebruikte tools en technieken. Als teamlid werken ze in een verbeterproject of voeren ze zelf kleine verbeteringen uit.

►Meer informatie over de Orange Belt training.

 

Yellow BeltYellow Belt
Kan werken aan lokale probleemoplossende teams die algemene projecten ondersteunen, maar maakt mogelijk geen deel uit van een Lean Six Sigma-projectteam. Begrijpt basisconcepten van de Lean Six Sigma aanpak.

►Meer informatie over de Yellow Belt training.

Black Belt training

Lean Six Sigma-leidinggevenden en Champions bepalen de richting voor het selecteren en implementeren van projecten. Ze zorgen er op hoog niveau voor dat projecten slagen, waarde toevoegen en passen binnen het organisatieplan.


Champions:
vertaal de visie, missie, doelen en statistieken van het bedrijf om een implementatieplan voor de organisatie te maken en individuele projecten te identificeren. Identificeer middelen en verwijder hindernissen.


Leidinggevenden:
zorgen voor algehele afstemming door de strategische focus van het Lean Six Sigma-programma vast te stellen binnen de context van de cultuur en visie van de organisatie.

Aan de slag als Black Belt?